9

Sep 2019.

РАДНА ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ МЕЂУНАРОДНОМ РЕЗИДУАЛНОМ МЕХАНИЗМУ ЗА КРИВИЧНЕ СУДОВЕ

РАДНА ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ МЕЂУНАРОДНОМ РЕЗИДУАЛНОМ МЕХАНИЗМУ ЗА КРИВИЧНЕ СУДОВЕ

9.9.2019. године у просторијама Међународног резидуалног механизма за кривичне судове (у даљем тексту: МРМКС) одржан је заједнички састанак делегације Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије, на челу са тужиоцем за ратне злочине Снежаном Станојковић, делегације Тужитељства Босне и Херцеговине, на челу са главним тужиоцем Горданом Тадић, са главним тужиоцем МРМКС Сержом Брамерцом и његовим сарадницима.

 

            Тема састанка била је пре свега регионална сарадња и сарадња са Тужилаштвом МРМКС, при чему је акценат био на уступању и преузимању предмета између Тужитељства БиХ и Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије. Истакнут је значај помоћи Тужилаштва МРМКС на побољшању међународне сарадње у оквиру пројекта УНДП-а. Указано је и на значај пројекта «Лиаисон оффицер» и пројекта «Интерн», при МРМКС.

 

            Истог дана тужилац за ратне злочине Републике Србије Снежана Станојковић и њен тим састали су се са главним тужиоцем Сержом Брамерцом и његовим сарадницима. На састанку је било речи о раду Тужилаштва за ратне злочине у претходном периоду, о будућим пројектима и испуњавању циљева зацртаних кроз Националну стратегију за процесуирање ратних злочина.