22

Mar 2019.

САОПШТЕЊЕ - Подаци о предметима и о оптужницама Тужилаштва за ратне злочине тренутно нису доступни на интернет страниници Тужилаштва за ратне злочине, обзиром да је у току њихово ажурирање и обрада у складу са Законом о заштити података о личности и Правилником о анонимизацији података о личности у оптужницама Тужилаштва за ратне злочине, донетим дана 20.03.2019. године.


Подаци о предметима и о оптужницама Тужилаштва за ратне злочине тренутно нису доступни на интернет страниници Тужилаштва за ратне злочине, обзиром да је у току њихово ажурирање и обрада у складу са Законом о заштити података о личности и Правилником о анонимизацији података о личности у оптужницама Тужилаштва за ратне злочине, донетим дана 20.03.2019. године.

Наведене активности су предузете након што је дана 06.03.2019. године, Тужилаштво за ратне злочине обавештено од стране Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности да су на интернет презентацији Тужилаштва за ратне злочине објављени подаци који су неподесни и непотребни за остваривање сврхе обраде, у смислу члана 8. тачка 6. Закона о заштити података о личности.