9. Maj 2017. - Radio Slobodna Evropa

Potvrđena optužnica za zločin u Štrpcima

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu protiv pet bivših pripadnika Vojske Republike Srpske zbog mučenja i ubistava 20 putnika iz voza u Štrpcima 1993. godine, saopšteno je iz suda.

20. Mar 2017. - Ал Џазира и агенције

Beograd: Nastavak suđenja za zločine u Kravici

Osam pripadnika Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, tereti se za zločine počinjene nad civilima 1995. godine kod Srebrenice

20. Mar 2017. - Al Jazeera i agencije

Beograd: Odloženo suđenje za zločine u Kravici

Odloženo je suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, optuženih za zločine počinjene nad civilima u selu Kravica kod Srebrenice. Suđenje pred Odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu odloženo je za 13. april zbog nedolaska jednog od optuženih.

15. Mar 2017. - Тањуг, Мондо

Oslobođen za ratni zločin, nema svedoka

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg pripadnika Vojske Republike Srpske Gorana Šinika optužbi da je ubio civila Marijana Višticu 2. septembra 1992. godine u mestu Bok Jankovac. Kako je objavljeno na sajtu tog suda, ovom odlukom odbijena je žalba tužioca za ratne zločine i potvrđena prvostepena oslobađajuća presuda koju je Šiniku 13. oktobra izreklo Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu. On je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe da je izrvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.