Skip to main content

Састанак Тужиоца за ратне злочине Снежане Станојковић са Главним тужиоцем БиХ Миланком Кајганићем

...

Дана 3. новембра 2022. године у Тужилаштву Босне и Херцеговине одржан је радни састанак Тужиоца за ратне злочине Снежане Станојковић и Главног тужиоца Тужилаштва БиХ Миланка Кајганића са њиховим сарадницима. Главне теме састанка су се односиле на кривично процесуирање предмета у којима два тужилаштва реализују сарадњу и комуникацију, размену информација, доказа и друге процесне радње.

У оквиру састанка Тужилац за ратне злочине Тужилаштва за ратне злочине Србије Снежана Станојковић и Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић су потписали Споразум о разумевању и сарадњи у области подршке сведоцима, оштећенима и жртвама ради њиховог учешћа у кривичном поступку за ратне злочине.

Споразум ће олакшати комуникацију са сведоцима, организовање њиховог сведочења, као и друге активности које су директно повезане са активностима оштећених лица у предметима ратних злочина.

Током посете и радног састанка тужилаца, разговарано је о помоћи и асистенцији у предметима у којима два тужилаштва већ остварују комуникацију и сарадњу.

 

..

 

...

...