Skip to main content

Босна и Херцеговина

Bosnia-Herzegovina

Меморандум о сагласности у остваривању и унапређењу сарадње у борби против свих облика тешког криминала између Републичког јавног тужилаштва и Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије и Тужилаштва Босне и Херцеговине (1.јула 2005. године.)

Протокол Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије о сарадњи у прогону починилаца кривичних дела ратних злочина, злочина против човечности и геноцида (31.01.2013. године) .

Протокол дефинише инструменте за ефикасно процесуирање осумњичених за ратне злочине. На принципу добровољности, овај документ омогућава уступање доказа и информација у предметима ратних злочина између два тужилаштва.

Протокол је потписан у згради Европске комисије у Бриселу, у присуству Генералног директора Дирекције за проширење Европске уније Стефана Санина, директора Дирекције ЕУ за Западни Балкан Пјера Мирела, представника Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадора САД за питања ратних злочина Стивена Репа као и представника Амбасаде САД у Београду.