Skip to main content

Механизам за међународне кривичне судове (ММКС)

Механизам за међународне кривичне судове (ММКС)

Тужилаштво за ратне злочине је током 2014.године започело реализацију пуне сарадње са Међународним механизмом за кривичне судове. У оквиру прве званичне радне посете региону, у својству Главног тужиоца ММКС, Хасан Бубакар Џелоу и тим тужиоца Вукчевића договорили су 8. септембра 2014.године оквире сарадње у оквиру новог механизма који би требало да омогући ефикасан завршетак свих поступака који се воде пред Хашким трибуналом и који ће постепено преузимати функције Хашког трибунала како се буду завршавали последњи поступци.

Тужилац за ратне злочине Републике Србије Владимир Вукчевић и тужилац Међународног механизма за кривичне судове Хасан Бубакар Џелоу потписали су у Београду 8. септембра 2014. године Меморандум о разумевању, који предвиђа сарадњу Тужилаштва са ММКС.

Главни тужилац ММКС био је један од учесника међународне конференције ''Палићки процес – регионална сарадња, достигнућа и обавезе, десет година касније'', коју је организовало Тужилаштво за ратне злочине на Палићу од 1.до 3. децембра 2014. године.